Мікрохвильова піч - це необхідна техніка на кухні, яка допомагає розігріти або приготувати їжу за лічені хвилини. Проте, є продукти, які у жодному разі не можна ставити в мікрохвильову піч: через ризик для здоров'я, безлад або навіть... вибух, попереджає дієтолог Габріель Макграт.
5 продуктів, які краще не розігрівати в мікрохвильовці
"Доведено, що цільні сирі яйця вибухають під час нагрівання в мікрохвильовій печі, можливо, навіть у роті, щойно ви їх відкусите", - каже Макграт. Тому розігрівай в мікрохвильовій печі тільки приготовані яйця, наприклад, кіш або фріттату.
Під впливом мікрохвильового випромінювання оброблене м'ясо утворює продукти окислення холестерину (ОХХ), які є більш шкідливими, ніж звичайний холестерин, і з більшою ймовірністю призводять до розвитку атеросклерозу, каже Макграт. Таким чином, розігріваючи їх у мікрохвильовій печі, ви можете поставити під загрозу здоров'я свого серця.
"Це знову пов'язано з тим, що мікрохвильова піч нерівномірно розподіляє тепло, що може призвести до утворення надто гарячих точок у рідині, що небезпечно для вашої дитини", - каже дієтологиня.